top of page

Sveikiname Danguolę Šakalytę apgynus daktaro disertaciją

2024 m. rugsėjo 18 d. Utenos kolegijos Medicinos fakulteto dekanė, docentė Danguolė Šakalytė sėkmingai apgynė  edukologijos mokslo krypties (S 007) daktaro disertaciją „Įrodymais grįstos slaugos mokymo integravimas į slaugytojų rengimą koleginėse studijose“.


Mokslinė vadovė – prof. dr. Valdonė Indrašienė (Mykolo Romerio universitetas, socialiniai mokslai, edukologija, S 007).


Gynimo taryba:

Pirmininkė - prof. dr. Irena Žemaitaitytė (Mykolo Romerio universitetas, socialiniai mokslai, edukologija, S 007).


Nariai:

prof. dr. Rūta Girdzijauskienė (Klaipėdos universitetas, socialiniai mokslai, edukologija, S 007);

prof. dr. Natalja Istomina (Vilniaus universitetas, medicinos ir sveikatos mokslai, slauga, M 005);

prof. dr. Rita Raudeliūnaitė (Mykolo Romerio universitetas, socialiniai mokslai, edukologija, S 007);

prof. dr. Penney Upton (Kanberos universitetas, Australija, socialiniai mokslai, psichologija, S 006).


Disertaciniame darbe nagrinėjama įrodymais grįstos slaugos mokymo sistemos kūrimo ir integravimo į kolegines slaugos studijas problematika. Šis disertacinis tyrimas – vienas pirmųjų tokios apimties tyrimų Lietuvoje, padėjęs nustatyti svarbius įrodymais grįstos slaugos suvokimo aspektus ir atskleisti įrodymais grįstos slaugos mokymo sistemos plėtojimo veiksnius. Tyrimui atlikti pasirinkta L. Norton (2019) pedagoginio veiklos tyrimo koncepcija kaip tinkama tyrimo strategija dėl to, kad pabrėžia dalyvavimą, partnerystę ir yra suderinama ne tik su socialinių mokslų esme, bet ir su slaugos filosofija. Tyrimo metu išryškinti įrodymais grįstos slaugos mokymo ir mokymosi privalumai ir trūkumai, apibrėžtas įrodymais grįstos slaugos konceptas per dėstytojų ir studentų perspektyvą ir išryškintas dėstytojo vaidmuo, mokant studentus įrodymais grįstos slaugos. Tyrimo metu atskleistos dėstytojų ir studentų patirtys gali pasitarnauti kaip prielaida atnaujinti slaugos bakalauro studijų procesą, orientuojant jį į įrodymais grįstos slaugos mokymo taikymą, ir deklaruoti šį mokymą kaip slaugos studijų programos filosofinį pagrindą.


Su disertacija galima susipažinti čia. 


Kolegijos bendruomenė nuoširdžiai sveikina kolegę Danguolę Šakalytę sėkmingai apgynus disertaciją ir linki kūrybiškos mokslinės veiklos bei gilių įžvalgų, toliau  plėtojant įrodymais grįstos slaugos mokymo taikymą. 

2 views

Comments


bottom of page