top of page

Įvyko XI-asis Lietuvos slaugos specialistų organizacijos Kongresas


Rugsėjo 20 dieną Lietuvos slaugos specialistų organizacijos skyrių tarybų nariai rinkosi į XI-ąjį Kongresą. Susirinkusius Kongreso narius bei renginio svečius pasveikino prezidentė Aušra Volodkaitė, buvusi ilgametė LSSO Vilniaus skyriaus direktorė Danuta Baranovskaja, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.



Kongreso nariai išklausė išsamią LSSO prezidentės Aušros Volodkaitės veiklos ataskaitą už 4 metus (2020-2024m.), viceprezidenčių Aistės Raulušaitienės ir Daivos Jomantienės veiklos ataskaitas, organizacijos biudžeto apžvalgą.







Įvyko LSSO vadovybės rinkimai.

Antrai ketverių metų kadencijai perrinkta prezidentė Aušra Volodkaitė. Jos pavaduotojomis išrinktos Aistė Raulušaitienė ir Raselė Andrijauskienė.


Nuotraukoje (iš kairės į dešinę) Raselė Andrijauskienė, Aušra Volodkaitė, Aistė Raulušaitienė.



Kongrese taip pat priimti organizacijos įstatų pakeitimai, organizacijos veiklos strategija 2024-2028 metams, Kongreso rezoliucija. Rezoliucijoje iškeltos esamos ir naujai atsirandančios problemos (paslaugų plėtros ir finansavimo, darbo aplinkos gerinimo bei saugumo, specialistų pritraukimo, darbo krūvių, slaugytojų įgalinimo, slaugytojų darbo užmokesčių skirtumų šalies regionuose ir kt.), o valdžios institucijos bei darbdavių organizacijos raginamos jas tinkamai spręsti.





Kongreso dalyviai priėmė Tarptautinės slaugytojų tarybos parengtą Slaugytojų Etikos kodeksą.

Tai – slaugytojų ir slaugos studentų etinių vertybių, pareigų ir profesinės atsakomybės deklaracija, kurioje apibrėžiama ir vadovaujamasi etiška slaugytojų praktika atliekant įvairius vaidmenis slaugytojų veiklos srityse.





LSSO biuro informacija



47 views

Comments


bottom of page